Tapenade ja frittianjovis

Ainekset

Tapenade
150 g
mustia, kivettömiä oliiveja
2-3
anjovisfileetä
100 g
kaprista
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
mustapippuria
persiljaa
tarjolle patonkia
Friteeratut salviasardellit
20
sardellia (tölkistä) tai anjovista
20
tuoreen salvian lehteä
Frittitaikina
0,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,75 dl
leivinjauhetta
1 plo
vichyä (vajaa)
1 tl
tabascoa
ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Tapenade
    Silppua oliivit pieneksi silpuksi veitsellä ja laita monitoimikoneen leikkuriin. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Sivele tapenademassaa leivän paloille. Koristele tapenadella päällystetyt leipäpalat persiljalla.
    Friteeratut salviasardellit
    Valuta sardellit hyvin ja kuivaa paperilla. Aseta jokaisen sardellin pintaan salvian lehti. Kasta frittitaikinaan ja friteeraa kuumassa öljyssä kunnes pinta on rapea.
    Frittitaikina
    Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seos saa olla melko notkeaa.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää