Yrttikuorrutettua lammasta

Yrttikuorrutettu lammas tarjoillaan perunapaistoksen kera.

Ainekset

Yrttikuorrutettua lammasta:
600 g
lampaan ulkofileetä
Marinadi:
1 dl
öljyä
1-2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
rosmariinia
timjamia
musta- ja valkopippuria myllystä
Yrttikuorrutus:
1 dl
basilikan lehtiä
1 dl
persiljaa
1 dl
ruohosipulia
0,5 tl
karkeaa suolaa
2-3 dl
maustamatonta majoneesia
2
valkosipulinkynttä
1 dl
raastettua valkoista leipää
musta- ja valkopippuria myllystä
Perunapaistos:
250 g
uuniperunaa
100 g
voita
valkopippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Yrttikuorrutettua lammasta:
    Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut marinadiaineksista.
  2. Yrttikuorrutus:
    Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi ja vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.

    Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.
  3. Perunapaistos:
    Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää