Yrttikuorrutettua lammasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttikuorrutettua lammasta

Yrttikuorrutettu lammas tarjoillaan perunapaistoksen kera.

17.3.2008 8:26

Ainekset

  • <b>Yrttikuorrutettua lammasta:</b>

  • 600 g

    lampaan ulkofileetä

  • <b>Marinadi:</b>

  • 1 dl

    öljyä

  • 1-2

    salottisipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • rosmariinia

  • timjamia

  • musta- ja valkopippuria myllystä

  • <b>Yrttikuorrutus:</b>

  • 1 dl

    basilikan lehtiä

  • 1 dl

    persiljaa

  • 1 dl

    ruohosipulia

  • 0,5 tl

    karkeaa suolaa

  • 2-3 dl

    maustamatonta majoneesia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    raastettua valkoista leipää

  • musta- ja valkopippuria myllystä

  • <b>Perunapaistos:</b>

  • 250 g

    uuniperunaa

  • 100 g

    voita

  • valkopippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Yrttikuorrutettua lammasta:</b> Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja marinoi niitä 1-2 vrk marinadissa, jonka olet sekoittanut marinadiaineksista.

  2. <b>Yrttikuorrutus:</b> Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi ja vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola. Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile tuoreiden vihannesten kanssa. Lampaan kanssa sopii mainiosti myös perunapaistos.

  3. <b>Perunapaistos:</b> Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin. Reseptit: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit