Lammaspiirakka

Ainekset

Lammaspiirakka
1 pkt (400 g)
ruistaikinaa (pakaste)
1 tl
voita
Täyte
400 g
lampaan jauhelihaa
2-3
kevätsipulia
2-3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1 dl
mustia kivettömiä oliiveja
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
munaa
2 dl
ruokakermaa

Valmistusohjeet

  1. Lammaspiirakka
    Painele sulanut taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista pisteltyä pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
    Ruskista sillä aikaa jauheliha ja lisää pannulle hienonnetut sipulit ja oliivit. Mausta seos balsamicolla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle keskenään sekoitettu muna-kermaseos. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia.

    Resepti: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää