Tuorepastarullat ja yrttivoikastike

Ainekset

Pastataikina
400 g
durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
4
munaa
liraus vettä
voita rullien päälle ennen paistoa
Ricottatäyte
250 g
ricottajuustoa
400 g
lämminsavulohta
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
5
vartta kevätsipulia
mustapippurirouhetta myllystä
Yrttivoi
200 g
suolaista voita
tuoreita yrttejä oman maun mukaan esim. basilikaa ja oreganoa

Valmistusohjeet

  1. Pastataikina
    Kasaa jauhot ja ripaus suolaa keoksi työpöydälle ja tee kekoon pieni kuoppa johon rikot kananmunat. Pyöritä sormella kananmunia kunnes niiden rakenne menee rikki ja ne lähtevät sekoittumaan pikkuhiljaa jauhojen kanssa. Sekoita keko takikinaksi ja ripauta joukkoon vähän vettä helpottamaan sekoittamista. Taikina tuntuu murenevalta, mutta laita takikina muutamassa osassa kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Taikina lepää ja kostuu ja sen jälkeen se on valmista käsiteltäväksi. Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone isoimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienoimmalle tai melkein. Ja niin kädessäsi on loistavaa pastalevyä, josta voit tehdä erilaisia pastoja. Aseta palat pyyheliinalle keittämistä varten. Tuorepastaa keitetään vain noin minuutin pari, kiehuvassa ripauksella suolaa maustetussa vedessä. Tee tässä tapauksessa pastalevyjä 7 x 10 cm kokoisia. Keitä ne ja nosta reikäkauhalla varovasti öljytylle leivinpaperille tai silikonialustalle. Kuivaa ylimääräinen vesi talouspaperilla varovasti levyn pinnalta.
    Ricottatäyte ja yrttivoi
    Hienonna kala haarukalla. Silppua kevätsipulit ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja mausta pippurilla. Nosta täytettä lusikallinen pastalevyn päälle ja kääri rullalle. Nosta voideltuun uunivuokaan ja valele rullat pehmeällä voilla. Nosta 225 asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi kunnes ovat kauniin värisiä pinnalta. Sulata voi pannulla ja lisää silputut yrtit. Tarjoile kuumien pastarullien kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää