Perunarieskat ja juustoiset leipäruukut

Ainekset

Perunarieskat
500 g
keitettyä perunaa tai perunasosetta
2 dl
maitoa
2 tl
suolaa
2
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sormisuolaa
Juustoiset leipäruukut
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
n. 1 l
vehnäjauhoja
100 g
emmental-juustoraastetta
100 g
aurajuustoa muruina
1 rkl
kuivattua basilikaa
1 dl
öljyä
pinnalle seesamin siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Perunarieskat
    Soseuta perunat, lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhotetuin käsin 12 leipästä suoraan pellille leivinpaperin päälle. Painele haarukalla pintaan reikiä ja ripottele pintaan sormisuolaa. Paista 250 asteessa uunissa n. 15 minuutin ajan.

    Juustoiset leipäruukut

    Sekoita hiiva, suola sekä sokeri kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta vähitellen sekaan jauhot. Lisää lopuksi juustot, basilika sekä öljy. Anna kohota liinan alla 0,5 tuntia. Jaa taikina käyttämiisi öljyttyihin ja jauhotettuihin uuninkestäviin astioihin. Painele taikina ruukunmuotoisten astioiden pohjalle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla, ripottele pintaan seesaminsiemenet ja paista 200 asteessa uunissa n. 20 minuuttia riippuen ruukun paksuudesta ja koosta.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää