Perunarieskat ja juustoiset leipäruukut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunarieskat ja juustoiset leipäruukut

28.3.2008 9:55

Ainekset

  • <b>Perunarieskat</b>

  • 500 g

    keitettyä perunaa tai perunasosetta

  • 2 dl

    maitoa

  • 2 tl

    suolaa

  • 2

    munaa

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    sormisuolaa

  • <b>Juustoiset leipäruukut</b>

  • 5 dl

    vettä

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • n. 1 l

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    emmental-juustoraastetta

  • 100 g

    aurajuustoa muruina

  • 1 rkl

    kuivattua basilikaa

  • 1 dl

    öljyä

  • pinnalle seesamin siemeniä

Valmistusohjeet

  1. <b>Perunarieskat</b> Soseuta perunat, lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhotetuin käsin 12 leipästä suoraan pellille leivinpaperin päälle. Painele haarukalla pintaan reikiä ja ripottele pintaan sormisuolaa. Paista 250 asteessa uunissa n. 15 minuutin ajan. <b>Juustoiset leipäruukut</b> Sekoita hiiva, suola sekä sokeri kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta vähitellen sekaan jauhot. Lisää lopuksi juustot, basilika sekä öljy. Anna kohota liinan alla 0,5 tuntia. Jaa taikina käyttämiisi öljyttyihin ja jauhotettuihin uuninkestäviin astioihin. Painele taikina ruukunmuotoisten astioiden pohjalle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla, ripottele pintaan seesaminsiemenet ja paista 200 asteessa uunissa n. 20 minuuttia riippuen ruukun paksuudesta ja koosta. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit