Reseptit

Marjapiirakka ja rahkapaistos

Ainekset

Marjapiirakka
4
munaa
4 dl
sokeria
300 g
sulatettua rasvaa
4 tl
vaniliinisokeria
4 tl
leivinjauhetta
2 dl
perunajauhoja
2 dl
appelsiinituoremehua
5 dl
vehnäjauhoja
n. 1-1,5 l
musta- ja punaherukoita
Rahkapaistos
5 dl
erilaisia marjoja esim. vadelmia ja mansikoita
250 g
maitorahkaa
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
4 rkl
sokeria
n. 0,5 dl
kookosmaitoa
2 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Marjapiirakka
    Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva. Lisää vaniliinisokeri, leivinjauhe ja perunajauho. Lisää mehu ja vehnäjauhot vuorotellen. Kaada taikina reilunkokoiselle uunipellille ja ripottele päälle kokonaiset marjat. Paista 175 astetta noin puoli tuntia. Marjat uppoaa piirakkaan ja jopa lapset syövät viinimarjoja. Ideana on makea taikina ja happamat marjat. Tämä on itse soveltamalla hyväksi havaittu resepti.

    Resepti: Tiina Ylijoki

    Rahkapaistos
    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita marjoja piirasvuoan pohjalle. Sekoita maitorahka, mausteet, sitruunamehu ja kookosmaito sekaisin. (kookosmaidon tilala voi halutessaan käyttää myös jotain mehua). Kaada seos marjojen päälle ja anna olla uunissa noin 10 minuuttia. Helppoa ja herkullista.

    Resepti: Jatta Savolainen

Kommentit

    Näytä lisää