Kirsikkamuffinssit

Ainekset

Kirsikkamuffinssit
125 g
voita
100 g
tummaa suklaata
300 g
kirsikkahilloa
2 dl
raakaruokosokeria
3
munaa
ripaus suolaa
2 tl
leivinjauhetta
2,5 dl
vehnäjauhoja
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata
1 dl
kermaa
säilykekirsikoita

Valmistusohjeet

  1. Kirsikkamuffinssit
    Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuumaan voihin paloiteltu suklaa ja sekoita hyvin, niin kauan, että suklaa sulaa. Jäähdytä. Lisää joukkoon hillo, raakaruokosokeri, suola ja kananmunat. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kuivat aineet, jotka olet sekoittanut hyvin keskenään ennen taikinaan lisäämistä. Nosta taikinaa muffinssivuokiin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 25 min. Jäähdytä ja kuorruta suklaalla. Käytä irtonaisia vuokia. Muffinssia ei ole tarkoitus irrottaa vuoasta, se on cupcake tyylinen ja tarkoitus tarjota suoraan irtovuoasta. Sulata suklaata vesihauteessa ja lisää joukkoon kerma. Sekoita hyvin. Kuorruta muffinssit sulalla suklaalla ja nosta jokaisen muffinssin päälle vielä kirsikka koristeeksi.

    Resepti: muokattu Nigella Lawsonin reseptistä

Kommentit

    Näytä lisää