Makea bataattikakku

Makea bataattikakku viimeistellään pekaanipähkinöillä.

Ainekset

Kakku:
1
valmis murotaikinapohja tai piirakkapohja
Täyte:
2
bataattia
150 g
voita
1 prk (390 g)
kondensoitua maitoa
1
appelsiinin raastettu kuori
1 tl
kanelia
1 tl
muskottipähkinää
0,5 tl
suolaa
3
munaa
Kuorrutus:
1
muna
3 rkl
vaahterasiirappia
pari tippaa vaniljaesanssia
3 rkl
tummaa muscavadosokeria
3 dl
pekaanipähkinöitä
tarjoiluun kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kuorrutus. Murskaa pekaanipähkinöitä hieman. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta sivuun siksi aikaa, kun kakku on tullut uunista. Ota piirakkataikina sulamaan tai valmista n. 400 g murotaikinaa itse.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja pilko bataatit. Keitä ne kypsiksi. Hienonna kuumat bataatit ja voi soseeksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, mausteet ja kananmunat. Sekoita hyvin.
  3. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Piirakka irtoaa helpommin jos laitat pohjalle leivinpaperia. Kaada täyte vuoaan. Tasoita kakun pinta.
  4. Paista kakkua n. 30 min. Nosta kakku uunista ja levitä kuorrutus kakun päälle ja paista kakkua vielä 20-25 min. Jäähdytä. Tarjoile kermavaahdon kanssa. Voit maustaa kermavaahtoa vaikka kanelilla tai vaniljalla.

    Resepti: www.epicurious.com -ruokasivusto

Kommentit

    Näytä lisää