Kurpitsa-papusosekeitto

Kurpitsa-papusosekeitto viimeistellään paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ainekset

Kurpitsa-papusosekeitto
500 g
kurpitsaa (esim. kesäkurpitsa)
1
iso sipuli
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa
0,5 tl
muskottia
mustapippuria
150 g
valkoisia papuja säilykkeenä
1 l
kana- tai kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
lisäksi kurpitsansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa, sipulit sekä porkkana. Lisää mausteet. Kuullota kasviksia pitkään kattilassa mausteiden kanssa, jonka jälkeen lisää pavut sekä kanaliemi.
  2. Keitä keittoa niin kauan, että kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto lopuksi ja tarjoa paahdettujen kurpitsansiementen kanssa. Voit käyttää keltaisen suuren kurpitsan siemenet ja paahtaa ne, tai käyttää valmiiksi paahdettuja siemeniä.

    Resepti: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää