Parsakeitto ja parsasalaatti

Parsasta loihdit mahtavia herkkuja!

Ainekset

Parsakeitto
1 nippu
valkoista parsaa (paksuja)
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
varsisellerin varsi
1
purjon valkoinen osa
2 dl
kermaa
2 dl
täysmaitoa
1 dl
parsan kuorista irronnutta makuvettä
fenkolinsiemeniä tuoretta rakunaa
suolaa
sokeria
tuoretta rakunaa
Munacocotte
4
munaa
2
tomaattia
suolaa
mustapippuria
sokeria
1 pnt
tuoretta ruohosipulia
Parsasalaatti
1 nippu
valkoisen parsan nuppuja keitettynä
1 pnt
timjamia hienonnettuna
0,5 dl
hasselpähkinää kuorittuna
voita
1 pnt
romainesalaattia
1 pnt
suolaheinää
oliiviöljyä
sitruunamehua
2
tomaatin siemenet kaiverrettuna tomaatin sisältä
mustapippuria
suolaa
sokeria
syötäviä kukkia

Valmistusohjeet

  1. Parsakeitto
    Kuori parsat ja katkaise tyvi osasta noin 1/3 osa. Keitä parsankuorista veden, suola ja sokerin kera makuliemi itse keitolle. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja tarkista maku.

    Kuori sipulit, varsiselleri ja purjo. Pilko ainekset pieniksi, myös parsan tyvi päät. Kuullota kaikki edellä mainitut ja lisää kuorista keitetty liemi. Lisää mausteet ja keitä noin 1/3 osa kasaan. Lisää lopuksi kerma ja maito, anna kiehahtaa. Tarkista maku ja soseuta tehosekoittimessa hienoksi.
  2. Munacocotte
    Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä noin 10 sekuntia ja nosta tomaatit jää veteen. Poista kuoret ja siemenet. Pilko tomaatin liha kuutioksi ja mausta suola, mustapippuri ja sokerilla. Lisää pilkottu ruohosipuli.

    Laita tomaatti-ruohosipuli kahvikuppiin ja riko muna päälle. Laita kahvikuppi 100-asteiseen uuniin vesihauteeseen noin 45 minuutiksi. Tarjoile keitto munacocotten kera.
  3. Parsasalaatti
    Kuullota parsan nuppu osat voissa nopeasti timjamin kera. Paahda kuoritut hasselpähkinät ruskistetussa voissa nopeasti. Pese romainesalaattit, sekä suolaheinä ja kuivaa huolella.

    Sekoita mausteet ja oliiviöljy. Lisää salaattien joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, hasselpähkinät, parsat ja tomaatin siemenet. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Koristele kukilla.

    Reseptit: Pekka Terävä

Kommentit

    Näytä lisää