Kaalilaatikko ja vispipuuro

Kaalilaatikko ja vispipuuro makeutetaan hedelmäsokerilla.

Ainekset

Kaalilaatikko
0,75 dl
puuroriisiä
3 dl
vettä
2
sipulia
0,5 kg
valkokaalia
1 tl
suolaa
250 g
jauhelihaa
3 dl
lihalientä
1 dl
Fruisana-hedelmäsokeria
1 tl
kuivattua meiramia
Puolukkasurvos
3 dl
puolukoita
1,5 dl
Fruisana-hedelmäsokeria
Vispipuuro
2,5 dl
puolukoita
1 l
vettä
1 dl
Fruisana-hedelmäsokeria
1,5 dl
mannasuurimoita

Valmistusohjeet

  1. Kaalilaatikko
    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja kuutioi sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli. Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaali, sekoita ja anna hautua kunnes kaalista alkaa irrota nestettä. Sekoittele parin minuutin välein.

    Kun kaali on pehmennyt, lisää joukkoon ruskistettu jauheliha ja sekoita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lämmitä lihaliemi ja sekoita siihen Fruisana, meirami ja suola ja kaada neste vuokaan kaalien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.
  2. Puolukkasurvos
    Survo puolukat ja Fruisana sekaisin.
  3. Vispipuuro
    Murskaa marjat marjat kattilassa ja lisää vesi. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi mehu ja kiehauta. Lisää hyvin sekoittaen Fruisana ja mannasuurimot. Anna hautua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 20 minuuttia. Anna puuron jäähtyä.

    Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella, kunnes väri vaalenee ja puuro on ilmavaa. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

    Reseptit: Fruisana

Kommentit

    Näytä lisää