Mausteinen lohi ja jogurttikastike

Ainekset

Mausteinen lohi
500 g
lohifileetä
Marinadi
1
valkosipulin kynsi
1
laakerin lehti
1 tl
kuivattua tinjamia
2 cm
pala tuoretta chiliä
kurkumaa
1 rkl
paprikajauhetta
2 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
2 tl
jauhettua korianteria
4 rkl
Fruisana hedelmäsokeria
2
sitruunan mehu
Jogurttikastike
1
punasipuli
0,5
kurkkua
3 rkl
tuoretta korianteria
3 rkl
maustamatonta rasvatonta jogurttia
1 tl
suolaa
1 rkl
Fruisana hedelmäsokeria
1
limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Marinadi Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi täydellä teholla.
    Leikkaa lohi annospaloiksi ja hiero marinadi paloihin. Anna maustua yön yli.
    Laita lohipalat voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä se foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
    Jogurttikastike
    Kuori sipuli ja kurkku. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kukku viipaleiksi.Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä 20 minuuttia.

    Reseptit: Fruisana

Kommentit

    Näytä lisää