Hyytelöity vadelmakakku ja mokkapalat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hyytelöity vadelmakakku ja mokkapalat

Hyytelöity vadelmakakku ja mokkapalat valmistuvat helposti kahvipöydän tarjottavaksi.

11.4.2008 10:24

Ainekset

  • <b>Hyytelöity vadelmakakku</b>

  • 100 g

    margariinia

  • 0,5 dl

    Fruisana-hedelmäsokeria

  • 2

    munaa

  • 0,5 dl

    vettä

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Päälle</b>

  • 2 ps (400 g)

    pakastevadelmia

  • 2 rkl

    Fruisana-hedelmäsokeria

  • 1 dl

    punaista mehua

  • 2

    liivatelehteä

  • <b>Mokkapalat</b>

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 4

    munaa

  • 2 dl

    Fruisana-hedelmäsokeria

  • 2 dl

    maitoa

  • 200 g

    sulatettua margariinia

  • 3 tl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 500 g

    tomusokeria

  • 50 g

    sulatettua margariinia

  • 5 rkl

    vahvaa kahvia

  • 1 rkl

    kaakaojauhetta

  • 2 tl

    vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Hyytelöity vadelmakakku</b> Vaahdota Fruisana ja margariini. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoitten. Lisää vesi. sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (n. 22 cm) irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku. <b>Päälle</b> Sulata vadelmat jääkaapissa. Nostele vadelmat jäähtyneen kakkupojan päälle. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä mehu ja sekoita siihen Fruisana. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne mehuun. Anna mehun jäähtyä ja lusikoi se vadelmien päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

  2. <b>Mokkapalat</b> Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja Fruisana vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Lisää joukkoon margariini. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. <b>Kuorrutus</b> Sulata rasva. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää sulan rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla. Reseptit: Fruisana

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit