Hyytelöity vadelmakakku ja mokkapalat

Hyytelöity vadelmakakku ja mokkapalat valmistuvat helposti kahvipöydän tarjottavaksi.

Ainekset

Hyytelöity vadelmakakku
100 g
margariinia
0,5 dl
Fruisana-hedelmäsokeria
2
munaa
0,5 dl
vettä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Päälle
2 ps (400 g)
pakastevadelmia
2 rkl
Fruisana-hedelmäsokeria
1 dl
punaista mehua
2
liivatelehteä
Mokkapalat
5 dl
vehnäjauhoja
4
munaa
2 dl
Fruisana-hedelmäsokeria
2 dl
maitoa
200 g
sulatettua margariinia
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
500 g
tomusokeria
50 g
sulatettua margariinia
5 rkl
vahvaa kahvia
1 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Hyytelöity vadelmakakku
    Vaahdota Fruisana ja margariini. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoitten. Lisää vesi. sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (n. 22 cm) irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku.

    Päälle
    Sulata vadelmat jääkaapissa. Nostele vadelmat jäähtyneen kakkupojan päälle. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä mehu ja sekoita siihen Fruisana. Purista liivatteet kuivaksi ja sekoita ne mehuun. Anna mehun jäähtyä ja lusikoi se vadelmien päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

  2. Mokkapalat
    Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja Fruisana vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Lisää joukkoon margariini.

    Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Kuorrutus
    Sulata rasva. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää sulan rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

    Reseptit: Fruisana

Kommentit

    Näytä lisää