Reseptit

Kuku, kasviscouscous, grillatut bataattilohkot pähkinä-harissatahnan kera ja avokadosmoothie

Ainekset

Kuku
4
marinoimatonta broilerinkoipea
1 dl
Al\'Fez Baharat-kastiketta
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
valkosipulitahnaa
1 rkl
inkivääritahnaa
Kasviscouscous
3 dl
couscousryynejä
1
sipuli kuutioituna
3 dl
kasvilientä
1 rkl
öljyä tai voita
2
tomaattia kuutioituna
200 g
vihreitä papuja esikeitettynä
1 dl
suolapähkinöitä
(harissaa tai chilikastiketta)
Grillatut bataattilohkot pähkinä-harissatahnan kera
2
keskikokoista bataattia
1 rkl
öljyä
suolaa
Pähkinä-harissatahna
1 dl
maapähkinävoita
1 rkl
limettimehua
1 rkl
Al’Fez harissatahnaa
1-2 rkl
öljyä
Avokadosmoothie
2
kypsää avokadoa
0,5 l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jogurttia
1 rkl
hillottua inkivääriä raastettuna
3 rkl
säilötyn inkiväärin lientä
2 rkl
limetin mehua

Valmistusohjeet

  1. Kuku
    Sekoita Baharat-kastike, hunaja, valkosipuli- ja inkivääritahna. Sivele seoksella broilerinkoivet. Grillaa uunissa grillivastuksen alla noin 40 minuuttia tai grillissä, kunnes koivet ovat kypsiä. Sivele koipia kastikkeella muutaman kerran kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarjoa Baharat-kastiketta ja Al’Fez Aprikoosi-chilichutneyta broilerin kanssa.
    Kasviscouscous
    Mittaa couscous kattilaan, lisää joukkoon sipulikuutiot ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Mausta tässä vaiheessa halutessasi harissalla tai chilikastikkeella. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon öljyä ja lisää loput ainekset. Tarkista maku.
    Grillatut bataattilohkot pähkinä-harissatahnan kera
    Kuori ja leikkaa bataatit lohkoiksi. Sivele lohkot öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa bataatteja miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Bataattilohkot kypsyvät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutissa. Sekoita pähkinä-harissatahnan ainekset notkeaksi tahnaksi. Levitä tahnaa kuumien bataattilohkojen päälle.
    Avokadosmoothie
    Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus kulhoon. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittajalla tasaiseksi pirtelöksi. Laita juoma hetkeksi pakastimeen ja tarjoa kylmänä.

    Reseptit: Sonja Blåberg ja lisää reseptiikkaa löydät www.finefoods.fi

Kommentit

    Näytä lisää