Suolakuoressa haudutettua siikaa ja kapriskastike

Suolakuoressa haudutettu siika on todella maukasta.

18.4.2008 12:27

Ainekset

  • <b>Siika:</b>

  • 2 kg

    siikaa (kokonainen kala suomustettuna ja perattuna)

  • 2 kg

    merisuolaa

  • 1

    pieni purjo

  • 200 g

    tuoretta pinaattia

  • 1 rkl

    sitruunan mehua

  • roseepippuria

  • <b>Kapriskastike:</b>

  • 2 dl

    kermaviiliä

  • 1 dl

    majoonesia

  • 1

    suolakurkkua kuutioina

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 1 dl

    tilliä

  • 1-2 rkl

    sitruunan mehua

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Siika</b> Suikaloi pesty purjo sekä pinaatit ja kuullota ne öljytilkassa. Mausta sitrusmehulla ja rosepippurilla. Rouhi kevyesti suolaa kalan sisään ja lusikoi täytettä perään. Kaada 1 kg merisuolaa uunivuoan pohjalle ja nosta täytetyt kalat päälle. Kaada loput suolasta päälle ja vuoraa kalat peittoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 min ajan. Tarjoile perunoiden ja kastikkeen kera.

  2. <b>Kapriskastike</b> Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä. Reseptit: Alex Nurmi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit