Suolakuoressa haudutettua siikaa ja kapriskastike

Suolakuoressa haudutettu siika on todella maukasta.

Ainekset

Siika:
2 kg
siikaa (kokonainen kala suomustettuna ja perattuna)
2 kg
merisuolaa
1
pieni purjo
200 g
tuoretta pinaattia
1 rkl
sitruunan mehua
roseepippuria
Kapriskastike:
2 dl
kermaviiliä
1 dl
majoonesia
1
suolakurkkua kuutioina
1 rkl
kapriksia
1 dl
tilliä
1-2 rkl
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Siika
    Suikaloi pesty purjo sekä pinaatit ja kuullota ne öljytilkassa. Mausta sitrusmehulla ja rosepippurilla. Rouhi kevyesti suolaa kalan sisään ja lusikoi täytettä perään. Kaada 1 kg merisuolaa uunivuoan pohjalle ja nosta täytetyt kalat päälle. Kaada loput suolasta päälle ja vuoraa kalat peittoon.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 min ajan. Tarjoile perunoiden ja kastikkeen kera.
  2. Kapriskastike
    Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää