Ainekset
<b>Siika:</b>
2 kg
siikaa (kokonainen kala suomustettuna ja perattuna)
2 kg
merisuolaa
1
pieni purjo
200 g
tuoretta pinaattia
1 rkl
sitruunan mehua
roseepippuria
<b>Kapriskastike:</b>
2 dl
kermaviiliä
1 dl
majoonesia
1
suolakurkkua kuutioina
1 rkl
kapriksia
1 dl
tilliä
1-2 rkl
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
<b>Siika</b> Suikaloi pesty purjo sekä pinaatit ja kuullota ne öljytilkassa. Mausta sitrusmehulla ja rosepippurilla. Rouhi kevyesti suolaa kalan sisään ja lusikoi täytettä perään. Kaada 1 kg merisuolaa uunivuoan pohjalle ja nosta täytetyt kalat päälle. Kaada loput suolasta päälle ja vuoraa kalat peittoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 min ajan. Tarjoile perunoiden ja kastikkeen kera.
<b>Kapriskastike</b> Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä. Reseptit: Alex Nurmi