Tyrni-valkosuklaakakku

Tyrni-valkosuklaakakku on raikas kahvipöydän tarjottava.

18.4.2008 12:37

Ainekset

  • <b>Tyrnihyytelö</b>

  • 2 dl

    tyrnimehua

  • 3

    liivatelehteä

  • 1 dl

    vettä

  • 1,5 dl

    sokeria

  • <b>Valkosuklaatäyte</b>

  • 200 g

    valkosuklaata

  • 3

    liivatelehteä

  • 5 dl

    kuohukermaa

  • 2

    munaa

  • 1 rkl

    rommia

  • 1 rkl

    triple sec -likööriä

Valmistusohjeet

  1. <b>Tyrnihyytelö:</b> Liota liivatteet kylmässä vedessä 10 min ajan. Sekoita sillä aikaa tyrnimehu, vesi sekä sokeri ja kiehauta ne kattilassa. Lisää pehmeät liivatteet, joista on puristettu vesi pois, kuumaan nesteeseen ja kaada sekoitettu seos 24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 2 tuntia, kunnes seos on hyytynyt täysin.

  2. <b>Valkosuklaatäyte:</b> Liota liivatteet kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sulata myös suklaa vesihauteessa hitaasti. Vaahdota kerma sekä kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi eri kulhoissa. Kiehauta liköörit ja sekoita liivatteet tuohon kuumaan nesteeseen. Sekoita munavaahto hellästi suklaaseen ja kaada kuuma liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Sekoita täysin tasaiseksi ja lisää lopuksi joukkoon kermavaahtoseos. Sekoita koko täyteaines varoen sekaisin ja kaada tyrnihyytelön päälle. Vuoraa vuoka kelmulla ja anna hyytyä 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Resepti: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit