Sinisimpukat yrttiliemessä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sinisimpukat yrttiliemessä

18.4.2008 12:49

Ainekset

  • <b>Sinisimpukat yrttiliemessä</b>

  • 300 g

    tuoreita sinisimpukoita

  • 2

    salottisipulia silputtuna

  • 2

    valkosipulinkynttä silputtuna

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 5 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 5 dl

    vettä

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 dl

    korianteria silputtuna

  • 1 dl

    persiljaa silputtuna

  • 0,5 dl

    ruohosipulia silputtuna

  • mustapippuria

  • ripaus cayennenpippuria

  • suolaa

  • 2 dl

    rasvatonta maitoa

Valmistusohjeet

  1. <b>Sinisimpukat yrttiliemessä</b> Pese simpukan panssarit valuvan kylmän veden alla juuresharjalla. HEITÄ POIS AUENNEET SIMPUKAT. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, jotta simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1-2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (HEITÄ POIS AVAUTUMATTOMAT) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit ja mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa, kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle. Resepti: Antti Vahtera

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit