Ainekset
2
sitruunaa
1/2 kiloa
fariinisokeria
(2 kourallista
humalan käpyjä)
5 litraa
vettä
1/2 tl
hiivaa
rusinoita
Valmistusohjeet
Pese ja harjaa kaksi sitruunaa. Raasta kuoren keltainen osa. Pane suuren astian pohjalle 1/2 kiloa fariinisokeria (ja kaksi kourallista humalan käpyjä. Niitä voi kysyä viinitarvikeliikkeistä tai pien/ravintolapanimosta).
Kiehauta kaksi litraa vettä ja sitruunan kuoret. Kaada kuuma vesi sokerin päälle. Hämmennä hyvin. Lisää kolme litraa kylmää vettä ja kahden sitruunan mehu.
Sekoita puoli teelusikallista hiivaa tilkkaan vettä ja kaada keitokseen, kun se on kädenlämpöistä. Anna siman käydä pyyhkeen alla kaksi päivää.
Pullota siivilöiden. Lisää teelusikka sokeria ja rusinoita maun mukaan. Varastoi pulloja viikko kylmässä. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima säilyisi vielä viikon. Useimmiten se kyllä juodaan pois sitä ennen.