Pähkinä-juustopallot

Ainekset

Pähkinä-juustopallot
300 g
vaaleaa cheddarjuustoa
n. 100 g
pekaanipähkinöitä paahdettuina
2 rkl
pehmeää voita
1 rkl
portviiniä
Lisäksi
n. 500 g
vesimelonia
n. 500 g
cantaloupemelonia
100 g
ilmakuivattua kinkkua
minttua

Valmistusohjeet

  1. Pähkinä-juustopallot
    Raasta juusto hienoksi ja hienonna kuivalla pannulla paahdetut, jäähtyneet pähkinät vaikkapa morttelissa. Yhdistä juustoraaste ja puolet pähkinämurusta keskenään. Lisää seokseen voi ja viini. Leivo notkeasta seoksesta kaksi tankoa ja jaa ne pieniin paloihin. Pyörittele palat palloiksi ja kieputtele ne lopussa pähkinämurussa. Nosta pallot jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoile napostelupaloina paloiteltujen melonien, kinkkuviipaleiden ja mintun kera. Pujota ainekset vaikka varrastikkuihin.

    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää