Pienet raparperi-banaanipiiraat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pienet raparperi-banaanipiiraat

Raparperi-banaanipiiraat maistuvat kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden kera.

22.4.2008 14:33

Ainekset

  • 200 g

    voita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 1

    muna

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    perunajauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte</b>

  • n. 4 dl

    raparperia

  • 1

    banaani

  • 2 rkl

    hillosokeria

  • 1 rkl

    perunajauhoja

  • <b>Lisäksi</b>

  • n. 2 dl

    kermaa tai vaniljakastiketta

  • 1

    banaani

  • 2-3 dl

    mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon samalla sekoittaen.

  2. Jaa taikina leivosvuokiin, mutta jätä osa taikinasta kansia varten. Painele pohjat vuokiin reunoille asti. Kuori ja paloittele raparperi ja banaani pieniksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja perunajauhot. Annostele pohjille täytettä.

  3. Tee kannet lopusta taikinasta joko kaulimella tai käsin muotoillen. Nosta kannet piiraiden päälle ja painele reunoja kiinni. Pistele päälle muutama reikä.

  4. Paista piiraita 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa piiraat vaahdotetun vaniljakastikkeen ja viipaloitujen banaanien ja mansikoiden kera. Reseptit: Matleena Lahti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit