Jätski-raparperitorttu

Raparperitäytteinen jäätelörulla on ihana kesäinen herkku.

Ainekset

Jätski-raparperitorttu
5
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
0,5 dl
kookoshiutaleita
1,5 tl
leivinjauhetta
sokeria
kookoshiutaleita
Täyte
n. 8 dl
raparperia kuorineen
1,5 dl
hillosokeria
0,25 dl
omenamehua tai vettä
1 tl
kanelia
n. 0,7 l
vaniljajäätelöä
n. 2 dl
mansikoita

Valmistusohjeet

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti sekoittaen.

    Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista pohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle ja kookoshiutaloidulle leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.
  2. Tee hillotäyte. Paloittele hyvin pestyt raparperin varret. Pane kattilaan raparperipalat, sokeri ja mehu. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja jäähdytä. Mausta hillo kanelilla.
  3. Levitä torttupohjalle hieman pehmennyttä jäätelöä, hilloa ja mansikoita. Rullaa torttu napakaksi kääröksi ja pakasta. Säilytä loppu hillo jääkaapissa.

    Leikkaa jätskirulla viipaleiksi hieman kohmeisena ja tarjoile.

    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää