Reseptit
Linssipyörykät ja tsatsiki sekä munaton, maidoton ja gluteeniton täytekakku

Linssipyörykät ja tsatsiki sekä munaton, maidoton ja gluteeniton täytekakku
Ainekset
- Linssipyörykät
- 2 dl
- punaisia linssejä
- 2
- salottisipulia
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1
- porkkana
- 1
- kesäkurpitsa
- 2 rkl
- margariinia
- 2 rkl
- tomaattipyreetä
- 1 dl
- perunahiutaleita
- 1 dl
- paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 1 tl
- rouhittua rosepippuria
- 1 tl
- paprikajauhetta
- 1 tl
- tandoori masala mausteseosta
- 1 tl
- suolaa
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- Tsatsiki
- 500 g
- paksua jogurttia
- 1
- kurkku
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1 pnt
- tuoretta tilliä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- Täytekakku:
- 100 g
- maidotonta margariinia
- 1,5 dl
- perunajauhoja
- 2,5 dl
- riisijauhoja
- 3 tl
- leivinjauhetta
- 1,5 dl
- sokeria
- 2 dl
- omenamehua
- täyte:
- 0,5 dl
- omenamehua
- 2 dl
- mansikkahilloa
- koristeluun:
- 300 ml
- soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä
- marjoja tai hedelmiä koristeluun
Valmistusohjeet
- Linssipyörykät
Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja raasta porkkana sekä kesäkurpitsa. Kuumenna margariinia pannulla ja lisää tomaattipyree. Kuullota pannulla sipulit, porkkana- ja kesäkurpitsaraaste ja lisää mausteet. Kuullota kunnes vihanneksista on suurinosa nesteestä haihtunut. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla ja rouhi niitä veitsellä hieman. Soseuta sauvasekoittimella linssit ja pannulta kuullotetut vihannekset. Lisää taikinaan perunahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Lisää vähän oliiviöljyä taikinaan jotta saat siitä helposti käsissä muotoiltavan. Valmista taikinasta pieniä palloja, ja paista ne 200 asteessa noin 15 min.
Tsatsiki
Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois esim. siivilässä. Murskaa valkosipulit ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile linssipyöryköiden kanssa.
Täytekakku:
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenamehu ja sulatettu margariini jauhoseokseen. Voitele kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 min. Anna kakun jäähtyä ja kostuta se omenamehulla. Koristele ja nautiskele! Jos haluat korkean kakun tee kakkusta kaksi pohjaa ja nosta ne päällekäin.
Reseptit kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla, Marianne Kiskola, Tammi
Lisää maidottomia, kananmunattomia ja gluteenittomia reseptejä: www.fairmary.fi
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää