Reseptit

Linssipyörykät ja tsatsiki sekä munaton, maidoton ja gluteeniton täytekakku

Ainekset

Linssipyörykät
2 dl
punaisia linssejä
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
kesäkurpitsa
2 rkl
margariinia
2 rkl
tomaattipyreetä
1 dl
perunahiutaleita
1 dl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
1 tl
rouhittua rosepippuria
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
tandoori masala mausteseosta
1 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Tsatsiki
500 g
paksua jogurttia
1
kurkku
2
valkosipulinkynttä
1 pnt
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippurirouhetta
oliiviöljyä
balsamicoa
Täytekakku:
100 g
maidotonta margariinia
1,5 dl
perunajauhoja
2,5 dl
riisijauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1,5 dl
sokeria
2 dl
omenamehua
täyte:
0,5 dl
omenamehua
2 dl
mansikkahilloa
koristeluun:
300 ml
soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä
marjoja tai hedelmiä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Linssipyörykät
    Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipulit. Puhdista ja raasta porkkana sekä kesäkurpitsa. Kuumenna margariinia pannulla ja lisää tomaattipyree. Kuullota pannulla sipulit, porkkana- ja kesäkurpitsaraaste ja lisää mausteet. Kuullota kunnes vihanneksista on suurinosa nesteestä haihtunut. Paahda auringonkukan siemenet kuivalla pannulla ja rouhi niitä veitsellä hieman. Soseuta sauvasekoittimella linssit ja pannulta kuullotetut vihannekset. Lisää taikinaan perunahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Lisää vähän oliiviöljyä taikinaan jotta saat siitä helposti käsissä muotoiltavan. Valmista taikinasta pieniä palloja, ja paista ne 200 asteessa noin 15 min.
    Tsatsiki
    Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois esim. siivilässä. Murskaa valkosipulit ja hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile linssipyöryköiden kanssa.

    Täytekakku:
    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenamehu ja sulatettu margariini jauhoseokseen. Voitele kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 min. Anna kakun jäähtyä ja kostuta se omenamehulla. Koristele ja nautiskele! Jos haluat korkean kakun tee kakkusta kaksi pohjaa ja nosta ne päällekäin.

    Reseptit kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla, Marianne Kiskola, Tammi

    Lisää maidottomia, kananmunattomia ja gluteenittomia reseptejä: www.fairmary.fi

Kommentit

    Näytä lisää