Ainekset
<b>Lohitartar</b>
200 g
lohifilettä
1
sitruunan mehu
suolaa
pippuria
1 pnt
ruohosipulia
2 rkl
tuoretta tilliä
1
punasipuli
1 prk
smetanaa
tummaa leipää
<b>Suklaavaahto</b>
100 g
tummaa suklaata
2
keltuaista
1,5 dl
kuohukermaa
1
valkuainen
2 rkl
sokeria
Valmistusohjeet
<b>Lohitartar</b> Leikkaa lohi pieneksi kuutioiksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnetut ruohosipuli, tilli, punasipuli sekä smetana. Sekoita massa tasaiseksi ja anna viilentyä jääkaapissa. Muotoile pieniä korkeita pihvejä ja paista nopeasti pannulla molemmin puolin. Leikkaa tummasta leivästä pyöreitä siivuja ja nostele tartarit päälle. Koristele ja tarjoa kuohuviinin kanssa. <b>Suklaavaahto</b> Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Lusikoi seos pursotinpusseihin, pursota annosmaljoihin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia kylmässä. Koristele lasit raikkailla hedelmillä. Reseptit: Alex Nurmi