Lohitartar ja suklaavaahto

25.4.2008 9:25

Ainekset

  • <b>Lohitartar</b>

  • 200 g

    lohifilettä

  • 1

    sitruunan mehu

  • suolaa

  • pippuria

  • 1 pnt

    ruohosipulia

  • 2 rkl

    tuoretta tilliä

  • 1

    punasipuli

  • 1 prk

    smetanaa

  • tummaa leipää

  • <b>Suklaavaahto</b>

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • 2

    keltuaista

  • 1,5 dl

    kuohukermaa

  • 1

    valkuainen

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Lohitartar</b> Leikkaa lohi pieneksi kuutioiksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnetut ruohosipuli, tilli, punasipuli sekä smetana. Sekoita massa tasaiseksi ja anna viilentyä jääkaapissa. Muotoile pieniä korkeita pihvejä ja paista nopeasti pannulla molemmin puolin. Leikkaa tummasta leivästä pyöreitä siivuja ja nostele tartarit päälle. Koristele ja tarjoa kuohuviinin kanssa. <b>Suklaavaahto</b> Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Lusikoi seos pursotinpusseihin, pursota annosmaljoihin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia kylmässä. Koristele lasit raikkailla hedelmillä. Reseptit: Alex Nurmi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit