Suklaa-mansikkamousse ja basilika-mansikat

Raikkaat basilikamansikat viimeistelevät mansikkamoussesta ja suklaamoussesta kerrostuvan jälkiruoan.

Ainekset

Suklaamousse
100 g
tummaa suklaata tai roseepippurisuklaata esim. Dolfin merkkistä
1 tl
roseepippuria (jos käytät roseepippurisuklaata niin älä lisää enää roseepippuria)
4 dl
kuohukermaa
2 rkl
tummaa sokeria
Mansikkamousse
2 dl
mansikoita eli noin 10 mansikkaa
1 rkl
vettä
2 rkl
sokeria
250 g
mascarponejuustoa
1
liivatelehti
2 rkl
limetin mehua
Basilikamansikat
1 l
mansikoita
1 dl
vettä
1 dl
raaka-ruokosokeria
1 pnt
basilikaa (esim. sitruuna- tai thai-basilikaa)
2 tl
raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. Suklaamousse
    Kuumenna 0,5 dl kuohukermaa ja paloittele suklaa siihen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Murskaa rosépippurit ja lisää suklaaseen. Vaahdota loput kermasta tumman sokerin kanssa ja lisää suklaan joukkoon.
    Mansikkamousse
    Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mansikat ja vesi mikrossa tai kattilassa. Paseeraa mansikat soseeksi siivilän läpi. Kuumenna limetin mehu ja liota liivate siihen. Sekoita se mansikkasoseen joukkoon. Sekoita sokeri mascarponen joukkoon ja yhdistä mansikkasose ja mascarpone.
    Jaa jääkaapissa noin tunnin ajan tekeytyneet mansikkavaahto ja suklaavaahto kerroksittain tarjoilukulhoihin. Tarjoile basilikamansikoiden kanssa.
    Basilikamansikat
    Siivuta mansikat. Keitä vettä ja sokeria keskenään niin kauan kunnes seos on siirappimaista. Lisää hienonnetut basilikan lehdet, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ja nosta joukkoon mansikat. Ota kattila levyltä ja anna mansikoiden hautua liemessä puolisen tuntia. Tarjoile moussen kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää