Suklaa-mansikkamousse ja basilika-mansikat

Raikkaat basilikamansikat viimeistelevät mansikkamoussesta ja suklaamoussesta kerrostuvan jälkiruoan.

30.4.2008 8:34

Ainekset

  • <b>Suklaamousse</b>

  • 100 g

    tummaa suklaata tai roseepippurisuklaata esim. Dolfin merkkistä

  • 1 tl

    roseepippuria (jos käytät roseepippurisuklaata niin älä lisää enää roseepippuria)

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    tummaa sokeria

  • <b>Mansikkamousse</b>

  • 2 dl

    mansikoita eli noin 10 mansikkaa

  • 1 rkl

    vettä

  • 2 rkl

    sokeria

  • 250 g

    mascarponejuustoa

  • 1

    liivatelehti

  • 2 rkl

    limetin mehua

  • <b>Basilikamansikat</b>

  • 1 l

    mansikoita

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    raaka-ruokosokeria

  • 1 pnt

    basilikaa (esim. sitruuna- tai thai-basilikaa)

  • 2 tl

    raastettua sitruunan kuorta

  • 2 rkl

    sitruunan mehua

Valmistusohjeet

  1. <b>Suklaamousse</b> Kuumenna 0,5 dl kuohukermaa ja paloittele suklaa siihen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Murskaa rosépippurit ja lisää suklaaseen. Vaahdota loput kermasta tumman sokerin kanssa ja lisää suklaan joukkoon. <b>Mansikkamousse</b> Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mansikat ja vesi mikrossa tai kattilassa. Paseeraa mansikat soseeksi siivilän läpi. Kuumenna limetin mehu ja liota liivate siihen. Sekoita se mansikkasoseen joukkoon. Sekoita sokeri mascarponen joukkoon ja yhdistä mansikkasose ja mascarpone. Jaa jääkaapissa noin tunnin ajan tekeytyneet mansikkavaahto ja suklaavaahto kerroksittain tarjoilukulhoihin. Tarjoile basilikamansikoiden kanssa. <b>Basilikamansikat</b> Siivuta mansikat. Keitä vettä ja sokeria keskenään niin kauan kunnes seos on siirappimaista. Lisää hienonnetut basilikan lehdet, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ja nosta joukkoon mansikat. Ota kattila levyltä ja anna mansikoiden hautua liemessä puolisen tuntia. Tarjoile moussen kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit