Reseptit
Yrttiset lampaankyljykset

Yrttiset lampaankyljykset
Lampaankyljykset maustetaan yrttiöljyllä.
Ainekset
- Kyljykset:
- 600 g
- karitsan tai lampaankyljyksiä
- mustapippuria myllystä
- Maldon-suolaa
- Yrttiöljy:
- 2 dl
- oliiviöljyä
- 1 dl
- silputtua persiljaa
- 1 dl
- silputtua ruohosipulia
- 1 dl
- silputtua basilikaa
- 2 rkl
- HP-kastiketta
- 1
- limetin tai sitruunan mehu
- 2
- murskattua valkosipulin kynttä
- 1
- mieto, punainen chili pienenä silppuna
- 2
- kaltattua tomaattia kuutioina
- mustapippuria myllystä
- Maldon-suolaa
- Lisäksi
- salaatinlehtiä
Valmistusohjeet
- Mausta kyljykset pippurilla, suolalla ja pyörittele oliiviöljyssä. Paista parilapannulla molemmin puolin rapeiksi, toivomasi kypsyyteen.
- Yrttiöljy
Pyöritä yrtit monitoimikoneessa öljyn kanssa tasaisen vihreäksi. Lisää HP, limetin tai sitruunan mehu, valkosipuli, chili ja tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla. Revi salaatinlehdet ja pyörittele kulhossa vähässä öljyssä. Nostele salaattia lautasille, päälle kyljyksiä ja pirskottele yrttiöljyä päälle.
Reseptit: Antti Vahtera
Kommentit
Näytä lisää