Yrttiset lampaankyljykset

Lampaankyljykset maustetaan yrttiöljyllä.

Ainekset

Kyljykset:
600 g
karitsan tai lampaankyljyksiä
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
Yrttiöljy:
2 dl
oliiviöljyä
1 dl
silputtua persiljaa
1 dl
silputtua ruohosipulia
1 dl
silputtua basilikaa
2 rkl
HP-kastiketta
1
limetin tai sitruunan mehu
2
murskattua valkosipulin kynttä
1
mieto, punainen chili pienenä silppuna
2
kaltattua tomaattia kuutioina
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
Lisäksi
salaatinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Mausta kyljykset pippurilla, suolalla ja pyörittele oliiviöljyssä. Paista parilapannulla molemmin puolin rapeiksi, toivomasi kypsyyteen.
  2. Yrttiöljy
    Pyöritä yrtit monitoimikoneessa öljyn kanssa tasaisen vihreäksi. Lisää HP, limetin tai sitruunan mehu, valkosipuli, chili ja tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla. Revi salaatinlehdet ja pyörittele kulhossa vähässä öljyssä. Nostele salaattia lautasille, päälle kyljyksiä ja pirskottele yrttiöljyä päälle.


    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää