Yrttigrissinit

Yrttigrissinit paistetaan rapean rouskuviksi.

7.5.2008 19:07

Ainekset

  • 15 g

    hiivaa

  • 1,5 dl

    vettä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1,5 tl

    suolaa

  • 1 tl

    kuivattua rosmariinia tai timjamia

  • 5 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • voiteluun öljyä ja merisuolakiteitä

Valmistusohjeet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola sekä kuivattu rosmariini. Lisää jauhot vähitellen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.

  2. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä tangot merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle.

  3. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna tankojen kohota vielä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Paista grissinejä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja rapeita. Nämä voit tehdä jo monta päivää etukäteen valmiiksi. Säilytä ne paperipussissa tai leivinpaperiin käärittyinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit