Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Italialaiset lihapullat paistuvat meheviksi yrttisessä tomaattikastikkeessa.

7.5.2008 19:15

Ainekset

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 400 g

    paseerattua tomaattikastiketta

  • 4 dl

    kasvislientä

  • 100 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1

    ruukku tuoretta basilikaa

  • 4 rkl

    tummaa balsamico viinietikkaa

  • 1 rkl

    fariinisokeria

  • suolaa maun mukaan

  • <b>Lihapullat:</b>

  • 2

    siivua pari päivää vanhaa vaaleaa leipää

  • 1

    kananmuna

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 dl

    parmesanraastetta

  • 2 rkl

    kuivattuja yrttejä kuten basilikaa, oreganoa ja salviaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 400 g

    naudan jauhelihaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike. Laita paseerattu tomaattikastike, kasvisliemi, aurinkokuivatut tomaatit, basilikan lehdet, balsamico ja fariinisokeri kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vähän kasvislientä. Mausta suolalla.

  2. Tee lihapullat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet aivan hienoksi. Hienonna leipä käsin. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja muotoile taikinasta pieniä lihapullia.

  3. Nosta raa’at lihapullat hiljalleen porisevaan tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä kiehuvassa kastikkeessa noin 20 min. Älä sekoita, että pullat eivät hajoa.

  4. Tarjoile kastike kuuman spaghetin kanssa. Voit valmistaa tämän myös edellisenä päivänä etukäteen ja lämmittää juuri ennen syömistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit