Hasselpähkinätorttu

Hasselpähkinätortun voi tehdä jo pari päivää ennen juhlia – se vain paranee.
  • 1,5 h

Ainekset

500 g
hasselpähkinöitä
6 dl
raakaruokosokeria
175 g
voita
7
kananmunaa
1,5 dl
vehnäjauhoja
1
appelsiinin raastettu kuori
1,5 dl
appelsiinimehua kostutukseen
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita hasselpähkinät monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi jauhoksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, vatkaa jokainen hyvin erikseen taikinan joukkoon. Lisää jauhot, hasselpähkinäjauhe ja raastettu appelsiininkuori.
  2. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista noin 45 min tai kunnes kakku tuntuu tikulla kokeiltaessa kypsältä. Kokeile kakkua tikulla ja kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, niin kakku on valmis.
  3. Kiehauta appelsiinimehu ja hunaja ja kostuta hieman jäähtynyt kakku. Anna kakun vetäytyä rauhassa ja tarjoile tomusokerilla koristeluna kermavaahdon kanssa. Voit käyttää hasselpähkinöiden sijasta myös vaikka manteleita tai muita pähkinöitä. Voit valmistaa kakun jo pari päivääkin etukäteen, kakku vain paranee parin päivän jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää