Reseptit

Vaniljagraavattu lohi ja pikkuletut

Ainekset

Vaniljagraavattu lohi:
1 kg
painoinen lohifilee
2 tl
fariinisokeria
2 rkl
merisuolaa
1
vaniljatangon siemenet
1
limetin kuori ja mehu
Pikkuletut:
3
munaa
200 g
kermaviiliä
3 dl
perunamuusia
2 rkl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
suolaa
4
vartta kevätsipulia
voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Vaniljagraavattu lohi:
    Nypi lohifileestä ruodot pois. Sekoita keskenään sokeri, suola, vaniljatangon siemenet, sitruunan kuori ja mehu, Hiero seos kalan pintaan. Kääri filee leivinpaperiin ja peitä se foliolla. Anna maustua kylmässä yön yli painon alla. Leikkaa fileestä ohuita siivuja ja tarjoile lettujen kanssa.

    Pikkuletut:
    Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää kermaviili sekä keskenään
sekoitetut kuivat

    Valmistusaika:
    graavi kala: 15 min + graavausaika jääkaapissa
    letut: 45 min

Kommentit

    Näytä lisää