Kirsikkatryffelikakku

Tuhti kirsikkatryffelikakku maistuu makean ystäville.

Ainekset

Pohja:
300 g
voita sulatettuna
3 dl
tummaa muscavadosokeria
5
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
vanijasokeria
1,5 dl
kuohukermaa
kostutukseen rommikirsikoiden lientä
Täyte:
400 g
kirsikoita, jotka on säilötty rommiin
tryffelitahnaa
Tryffelitahna:
400 g
kookosrasvaa
600 g
laadukasta suklaata
4 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne munaseokseen. Lisää vielä kuohukerma ja sekoita hyvin.
    Valmistusaika: 1,5 h
  2. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 min tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä puisella tikulla. Jäähdytä ja leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte ja tryffelitahna. Soseuta rommikirsikat ja sekoita ne pieneen osaan valmista tryffelitahnaa (3 dl). Kostuta kakku kirsikoiden rommiliemellä.

  3. Täytteen valmistus:
    Sulata kookosrasva ja suklaa kattilassa. Jäähdytä. Kaada joukkoon kerma ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Jos suklaa-kookosrasva on lämmintä ja lisäät kerman, se ei vaahtoa. Valmis vaahto jähmettyy, kun laitat astian jääkaapiin. Mutta varo, se jähmettyy nopeasti myös liian kovaksi, ja silloin sitä ei saa enää levitettyä kunnolla. Sen saa taas notkeaksi, kun otat sen huoneenlämpöön tai laitat mikroon hetkeksi.

    Levitä täytettä molemmille osille ja kokoa kakku. Levitä loput tryffelitäytteestä kakun päälle ja koristele syötävillä kukilla.

Kommentit

    Näytä lisää