Broilerinrintaa purjo-voikastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broilerinrintaa purjo-voikastikkeessa

Pariloidut broilerinrinnat tarjoillaan purjo-voikastikkeessa.

9.5.2008 10:59

Ainekset

  • <b>Broilerinrintaa purjo-voikastikkeessa</b>

  • 4

    broilerinrintaa

  • 2

    purjoa

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    hunajaa

  • valkopippuria myllystä

  • suolaa

  • <b>Voikastike</b>

  • 2 dl

    kuivaa valkoviiniä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1

    salottisipuli

  • 100-150 g

    suolatonta voita

  • valkopippuria myllystä

  • ripaus cayennepippuria

  • (suolaa)

Valmistusohjeet

  1. <b>Broilerinrinta</b> Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sivele nahan päälle hunajaa. Suikaloi purjo renkaiksi nosta hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä, jotta maku ja kaunis väri säilyvät. Kypsennä broilereita uunissa 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

  2. <b>Voikastike</b> Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen. Reseptit: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit