Kasvis-kaalivuoka

Ainekset

Kasviskaalivuoka
2
varhaiskaalia
4
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 oksaa
timjamia
salvian lehtiä
öljyä paistamiseen
5 dl
soijarouhetta
suolaa
2,5 dl
riisi-ohra seosta
1 l
kasvislientä
2 dl
soijakermaa
Tofu-mansikka smoothie:
600 g
pehmeää tofua
2 l
mansikoita
1 dl
riisisiirappia tai vaahterasiirappia

Valmistusohjeet

  1. Putsaa kaali ja suikaloi se. Kuori ja raasta porkkanat, hienonna sipulit ja pilko yrtit. Kuullota toisessa kasarissa kaali ja porkkana pehmeiksi pienessä määrässä öljyä. Toisessa kuumenna hieman öljyä ja kuullota sipuleita, yrttejä ja soijarouhetta kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Mausta suolalla. Voitele iso uunivuoka ja nostele vuokaan vuorotellen kaali-porkkanaseosta, soijarouheseosta ja riisi-ohraseosta. Kaada kasvisliemi vuokaan ja päälle vielä soijakerma. Nosta vuoka uuniin 170 asteeseen noin tunniksi. Lisää kasvislientä tarvittaessa.

    Tofu-mansikka smoothie:
    Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja tarjoile kylmänä. Voit kaataa seoksen myös pakastuksen kestävään vuokaan ja pakastaa. Näin saat ihanaa tofu-mansikkajäädykettä.

    Lisää tofureseptejä keittokirjasta TOFU, Tammi.

    Resepti: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää