Ainekset
<b>Palapaisti</b>
700 g
naudan paistia
100 g
metsäsieniä tai herkkusieniä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
suolakurkku
1 l
lihalientä
2-3 dl
kermaa
1 rkl
sinappia
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita
mustapippuria
3
laakerinlehteä
<b>Höyrytetyt kasvikset</b>
200 g
minimaissia
200 g
babyporkkanoita
100 g
herneenpalkoja
2 rkl
hunajaa
Valmistusohjeet
<b>Palapaisti</b> Paloittele lihat, sienet, sipulit, porkkanat ja suolakurkku kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kera ja lisää loput paloitellut raaka-aineet joukkoon. Lisää jauhot, sinappi, mausteet sekä lihaliemi joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia. Lisää pehmeään pataan lopuksi kerma ja anna sen suurustua hetki. Tarjoile lisäkkeen kanssa.
<b>Höyrytetyt kasvikset</b> Kiehauta kattilassa vettä ja aseta reikäkulho sen päälle. Sekoita tyhjässä kulhossa maissit, porkkanat sekä herneenpalkot ja hunaja. Kaada maustuneet kasvikset reikäkulhoon ja anna kypsyä napakan kypsiksi. Tarjoile padan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi