Palapaisti ja höyrytettyjä kasviksia

Palapaistin lisäkkeenä tarjoillaan höyrytettyjä kasviksia.

9.5.2008 11:19

Ainekset

  • <b>Palapaisti</b>

  • 700 g

    naudan paistia

  • 100 g

    metsäsieniä tai herkkusieniä

  • 2

    sipulia

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    suolakurkku

  • 1 l

    lihalientä

  • 2-3 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    sinappia

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    voita

  • mustapippuria

  • 3

    laakerinlehteä

  • <b>Höyrytetyt kasvikset</b>

  • 200 g

    minimaissia

  • 200 g

    babyporkkanoita

  • 100 g

    herneenpalkoja

  • 2 rkl

    hunajaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Palapaisti</b> Paloittele lihat, sienet, sipulit, porkkanat ja suolakurkku kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kera ja lisää loput paloitellut raaka-aineet joukkoon. Lisää jauhot, sinappi, mausteet sekä lihaliemi joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia. Lisää pehmeään pataan lopuksi kerma ja anna sen suurustua hetki. Tarjoile lisäkkeen kanssa.

  2. <b>Höyrytetyt kasvikset</b> Kiehauta kattilassa vettä ja aseta reikäkulho sen päälle. Sekoita tyhjässä kulhossa maissit, porkkanat sekä herneenpalkot ja hunaja. Kaada maustuneet kasvikset reikäkulhoon ja anna kypsyä napakan kypsiksi. Tarjoile padan kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit