Palapaisti ja höyrytettyjä kasviksia

Palapaistin lisäkkeenä tarjoillaan höyrytettyjä kasviksia.

Ainekset

Palapaisti
700 g
naudan paistia
100 g
metsäsieniä tai herkkusieniä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
suolakurkku
1 l
lihalientä
2-3 dl
kermaa
1 rkl
sinappia
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
voita
mustapippuria
3
laakerinlehteä
Höyrytetyt kasvikset
200 g
minimaissia
200 g
babyporkkanoita
100 g
herneenpalkoja
2 rkl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Palapaisti
    Paloittele lihat, sienet, sipulit, porkkanat ja suolakurkku kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kera ja lisää loput paloitellut raaka-aineet joukkoon.

    Lisää jauhot, sinappi, mausteet sekä lihaliemi joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puolisen tuntia. Lisää pehmeään pataan lopuksi kerma ja anna sen suurustua hetki. Tarjoile lisäkkeen kanssa.
  2. Höyrytetyt kasvikset
    Kiehauta kattilassa vettä ja aseta reikäkulho sen päälle. Sekoita tyhjässä kulhossa maissit, porkkanat sekä herneenpalkot ja hunaja. Kaada maustuneet kasvikset reikäkulhoon ja anna kypsyä napakan kypsiksi. Tarjoile padan kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää