Gazpacho

Tomaattinen gazpacho tarjoillaan kylmänä.

Ainekset

Gazpacho
2
paprikaa
n. 10
tomaattia
2
kurkkua
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1
sitruunan mehu
muutama tippa tabascoa
3-4 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Puhdista paprikat ja paahda puolikkaita uunissa tai grillissä, kunnes kuori muuttuu täplikkääksi ja kupruilee. Pistä paprikat hetkeksi muovipussiin höyrystymään ja kuori ne sitten.
  2. Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja siemenet. Kuori myös kurkut ja poista siemenet lusikalla kaapien. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä ja jäähdytä.
  3. Pane kaikki ainekset esimerkiksi tehosekoittimeen ja soseuta. Anna keiton jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä.

    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää