Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat

Perinteiset krepit saavat makua mozzarellasta ja makeutta raparperi-mansikoista.

16.5.2008 10:49

Ainekset

  • <b>Mozzarella-krepit ja mausteiset raparperi-mansikat</b>

  • <b>Krepit</b>

  • 1 dl

    ohrajauhoja

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 4 dl

    vichyä

  • 1-2

    munaa

  • 0,5 dl

    voisulaa

  • 3 rkl

    sokeria

  • 0,5 tl

    suolaa

  • voita paistamiseen

  • n. 400 g

    mozzarellaa

  • <b>Raparperi-mansikat</b>

  • 1-2

    raparperin vartta

  • n. 500 g

    mansikoita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 1 dl

    valkoista balsamicoa

  • 0,5 dl

    sitrunanmehua

  • 0,5

    sitruunan raastettu kuori

  • 3-4

    kokonaista kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin raparperi-mansikat. Kuori ja paloittele raparperi. Perkaa ja paloittele mansikat. Kiehauta mausteliemi siirappimaiseksi sokerista, balsamicosta, sitruunasta ja kardemummasta. Lisää liemeen pehmenemään raparperi ja lopuksi mansikat. Jäähdytä.

  2. Tee kreppitaikina. Mittaa jauhot kulhoon ja vispaa sekaan vichy, munat, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota hetki ja paista krepit voissa.

  3. Leikkaa mozzarellasta viipaleet lettujen väliin ja paista pannulla vielä hetki. Tarjoile lämpimät letut viileiden raparperi-mansikoiden kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit