Grillattu entrecote, kesäkurpitsaa ja mokkavoi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattu entrecote, kesäkurpitsaa ja mokkavoi

16.5.2008 11:07

Ainekset

  • <b>Grillattu entrecote, kesäkurpitsaa ja mokkavoi</b>

  • 4

    entrecôte pihviä

  • öljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1

    keltainen kesäkurpitsa

  • 1

    vihreä kesäkurpitsa

  • <b>Mokkavoi</b>

  • 100 g

    voita

  • 0,5 dl

    manteleita

  • 0,5-1 tl

    espressokahvijauhetta

  • 1 tl

    worcestershire kastiketta

  • 1 tl

    siirappia

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön ja tee maustevoi. Ota voi pehmenemään. Suikaloi mantelit ja paahda ne kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta pehmeä voi manteleilla, mutta jätä osa suikaleista koristeluun. Lisää voihin vielä kahvijauhe ja mausteet. Sekoita hyvin. Lusikoi voi esimerkiksi leivinpaperin päälle ja muotoile paperin avulla tangoksi. Pistä voi jääkaappiin jähmettymään. Viipaloi kurpitsat pituussuuntaan liutuiksi. Öljyä pihvit ja kasvikset ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa kurpitsat napakan pehmeiksi ja pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen. Leikkaa kurpitsaliutut pitkiksi suikaleiksi ja tarjoile pihvien ja maustevoiviipaleiden kera. Reseptit: Matleena Lahti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit