Jäädykekakku

Jäädykekakku maistuu kesäjuhlissa!

Ainekset

Jäädykekakku
4 dl
kermaa
1,5 dl
maitoa
1
vaniljatanko
1,5 dl
sokeria
3
keltuaista
1 rasia (250 g)
mansikoita
100 g
marenkia
1 tl
viherpippureita
Koristeluun
mansikoita
marenkia
viherpippureita

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi. Pane loppu kerma, maito, halkaistun vaniljatangon siemenet, itse vaniljatanko ja 0,5 dl sokeria kattilaan. Anna hautua noin 15 minuuttia. Poista vaniljatanko.
  2. Vatkaa loppu sokeri ja keltuaiset kevyesti. Lisää keltuaisseos kerma-maitoon ja kypsennä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Jäähdytä.

  3. Sekoita vaahdotettuun kermaan soseutetut mansikat, paloitellut marengit ja murskatut pippurit. Nostele seos jäädykepohjaan ja kaada seos kelmutettuun torttuvuokaan.
  4. Pane vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli. Koristele kakku mansikoilla, marengilla ja pippureilla. Ota kakku huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

    Reseptit: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää