Pasta carbonara ja kolmen suklaan brownie

Pasta carbonara on klassinen italialainen pastaruoka.

Ainekset

Pasta carbonara
500 g
spaghettia
Kastike
300 g
pancettaa tai pekonia (maku ei ole sama, mutta pekoni käy jos et löydä pancettaa
5
munaa
1 dl
raastettua pecorinojuustoa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
Kolmen suklaan brownie
50 g
tummaa suklaata
50 g
maitosuklaata
200 g
voita
2 dl
valkoista sokeria
2,5 dl
tummaa sokeria
3
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1
vaniljatanko tai 0,5 tl vaniljatahnaa
100 g
valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Pasta carbonara
    Laita spaghetti kiehumaan runsaaseen suolattuun veteen. Sillä aikaa valmista kastike. Kuutioi pancetta pieniksi kuutioiksi. Laita se kylmälle ja kuivalle pannulle ilman öljyä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pancetta rapeaksi.

    Riko munat kulhoon ja vatkaa niistä rakenne rikki. Raasta juusto ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää mustapippuri. Sekoita.

    Kun pasta on al dente kaada siitä vedet pois ja kaada valutettu pasta takaisin kattilaan. Kaada päälle kananmuna-juustoseos sekä paistettu pancetta ja sekoita nopeasti. Tarjoile heti.


  2. Kolmen suklaan brownie
    Sulata tummasuklaa, maitosuklaa ja voi kattilassa. Sekoita loput ainekset valkosuklaata lukuunottamatta ja lisää suklaa-voi seos joukkoon.

    Kaada taikina laakeaan vuokaan (esim. lasagnevuokaan) ja painele kuutioidut valkoiset suklaapalat taikinaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Mitään aineksia ei tarvitse vatkata, pelkkä sekoitus riittää.


    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää