Metsäkauriin filee ja sienikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Metsäkauriin filee ja sienikastike

16.5.2008 11:48

Ainekset

  • <b>Metsäkauris</b>

  • 800 g

    metsäkauriin ulkofileitä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä tai voita paistamiseen

  • <b>Sienikastike</b>

  • 2-3 dl

    kuivattuja sieniä

  • 2 rkl

    voita

  • 3 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    tomaattipyrettä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Perunasose</b>

  • 700 g

    perunamuusia

  • 25 g

    voita sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. <b>Metsäkauris</b> Nosta file huoneenlämpöön tunniksi. Mausta suolalla sekä pippurilla ja paista pannulla nopeasti kauttaaltaan, jotta lihassyyt menevät kiinni. Anna jäähtyä muutama minuutti ja nosta kaksi filettä päällekäin. Kääri kelmuun ja rullaa tiukasti kiinni. Kääri lopuksi paketti vielä folioon ja kypsennä 95 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 45 astetta. Jos sinulla ei ole sisälämpömittaria niin paistoaika on noin 25 min. Nosta fileepaketit pöydälle ja anna vetäytyä 5-8min. Avaa paketit ja leikkaa annospaloja. <b>Sienikastike</b> Liota sienet kylmässä vedessä 10 minuuttia ja purista neste pois. Paista ne pannulla kunnes neste on haihtunut ja lisää mausteet. Kaada kerma joukkoon ja keitä n. 10 minuuttia. Lopuksi lisää tomaattipyre ja kermatilkkaan sekoitettu jauhoseos. Keitä vielä 5 minuuttia, jolloin jauhot kypsyy ja saat kastikkeesta samettisen tasaisasta. Tarjoile perunasoseen ja metsäkauriin kera. <b>Perunasose</b> Levitä perunamuusi voideltuun uunivuokaan ja paahda uunissa 225c 10-15 min ajan. Reseptit: Petri Huhta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit