Paahdettua kuhaa ja pinaattia

Paahdettu kuha maistuu herkulliselta pinaattikastikkeen kanssa.

Ainekset

Paahdettua kuhaa
800 g
kuhafileitä
25 g
kirkastettua voita
Tarjolle
600 g
uusia perunoita
(1 arkki leivinpaperia)
Pinaattikastike
1 pnt
kevätsipulia
ruokaöljyä
2 dl
kermaa
1 dl
kasvis- tai kalalientä
200 g
tuoretta pinaattia
suolaa
valkopippuria
20 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuha
    Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet nahkapuoli alaspäin pannulle.

    Nosta päälle arkki leivinpaperia ja toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat. Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen kanssa.
  2. Pinaattikastike
    Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot ja paksut lehtiruodot niin poista ne.

    Kaada lopuksi seos tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää