Paahdettua kuhaa ja pinaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdettua kuhaa ja pinaattia

Paahdettu kuha maistuu herkulliselta pinaattikastikkeen kanssa.

16.5.2008 11:50

Ainekset

  • <b>Paahdettua kuhaa</b>

  • 800 g

    kuhafileitä

  • 25 g

    kirkastettua voita

  • <b>Tarjolle</b>

  • 600 g

    uusia perunoita

  • (1 arkki leivinpaperia)

  • <b>Pinaattikastike</b>

  • 1 pnt

    kevätsipulia

  • ruokaöljyä

  • 2 dl

    kermaa

  • 1 dl

    kasvis- tai kalalientä

  • 200 g

    tuoretta pinaattia

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 20 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. <b>Kuha</b> Poista kuhasta ruodot V-leikkauksen avulla. Suolaa kuhafileet ja kuumenna pannu. Kaada kirkastettua voita pannuun ja laita fileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Nosta päälle arkki leivinpaperia ja toinen paistinpannu. Näin takaat, ettei kala käpristy ja saat tasaisen paistopinnan. Paista n. 1 min verran per puoli ja käännä kalapalat. Tarjoile suoraan pannulta uusien perunoiden sekä pinaattikastikkeen kanssa.

  2. <b>Pinaattikastike</b> Viipaloi kevätsipuli renkaiksi ja kuullota nopeasti pannulla. Lisää kalaliemi sekä kerma ja anna hautua 15 min ajan. Kaada pinaatit joukkoon ja mausta hyvin. Jos pinaateissa on isot ja paksut lehtiruodot niin poista ne. Kaada lopuksi seos tehosekoittimeen ja soseuta kastike tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Jos haluat kastikkeesta vielä paksumpaa, laita se takaisin kattilaan ja suurusta kastikesuurusteella. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit