Reseptit

Yrttirisotto

Yrttirisottoon tulee runsaasti parmesaania.
  • 1 h 15 min

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl
täysjyvärisottoriisiä (käytä italialaista arborio-riisiä, se soveltuu parhaiten risottoon)
1 dl
kuivaa valkoviiniä
n.7 dl
kasvislientä
2 dl
raastettua parmesanjuustoa
0,5 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
0,5 dl
hienonnettua tuoretta salviaa
0,5 dl
hienonnettua tuoretta oreganoa
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää riisit. Kuullota vielä hetki ja lisää valkoviini. Sekoita riisejä, kunnes viini on imeytynyt, ja rupea lisäilemään kasvislientä pikkuhiljaa.
  2. Sekoita koko ajan ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä. Täysjyvärisottoriisi vaatii pidemmän keittoajan, joten seuraa tarkasti paketin keitto-ohjetta.
  3. Kun riisi on al dente eli juuri ja juuri kypsää, lisää parmesanjuusto ja tuoreet hienonnetut yrtit. Risoton tulee olla löysää, joten lisää nestettä tarpeen tullen.
  4. Nosta risotto lautaselle ja kaada päälle vielä lopuksi hyvää ja laadukasta oliiviöljyä.

Kommentit

    Näytä lisää