Banaanijäätelöt - Reseptit - Ilta-Sanomat

Banaanijäätelöt

Banaanijäätelöt saavat mukavan vivahteen sitruunabasilikasta.

23.5.2008 6:23
Valmistusaika15 min + pakastusaika

Ainekset

  • 4

    banaania

  • 4 dl

    bulgarianjogurttia tai kreikkalaista paksua maustamatonta jogurttia

  • 50 g

    tummaa suklaata

  • 1 dl

    sitruunabasilikan lehtiä hienonnettuna

  • koristeeksi sulatettua tummaa suklaata ja nonparelleja

Valmistusohjeet

  1. Soseuta haarukalla banaanit ja jogurtti keskenään. Hienonna suklaa veitsellä rouheeksi ja sekoita rouhe banaanin ja jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös yrttisilppu.

  2. Lusikoi massaa pieniin laseihin ja nosta pakastimeen. Kun täyte on hieman jähmettynyt, työnnä sisään pieni lusikka, josta saat kätevän jäätelötikun, kun se jäätyy kiinni. Pakasta yön yli.

  3. Sulata suklaa. Ota jäätelöt pakkasesta ja irrota ne laseista. Ne irtoavat, kun pidät niitä hetken huoneenlämmössä. Valuta sulanutta suklaata jäätelön päälle ja ripottele heti nonparelleja suklaaseen, kun se on vielä juoksevaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit