Saltimbocca alla romana ja glaseerattuja sipuleita

Saltimbocca tehdään vasikasta ja se saa makua salviasta sekä ilmakuivatusta kinkusta.
  • 4 annosta

Ainekset

4 kpl
n. 150 g kokoista vasikanpaistipihviä
suolaa
mustapippuria
salvian lehtiä
4
isoa siivua ilmakuivattua kinkkua
voita paistamiseen
4 dl
kuivaa valkoviiniä
Glaseeratut sipulit:
8
salottisipulia
1 dl
sokeria
2 dl
punaista portviiniä
2 dl
lihalientä
tuoretta timjamia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin sipulit. Ohje alla.

    Nuiji kevyesti pihvit ja suolaa ja pippuroi ne. Nosta pihvin toiselle puolelle salvian lehtiä ja kiinnitä päälle parmankinkkusiivu. Kiinnitä kinkkusiivu cocktailtikulla.

    Kuumenna voita pannulla ja paista pihvin kinkkupuoli ensin voissa parin minuutin ajan ja käännä pihvi. Paista vielä 2 minuuttia toiselta puolelta ja kaada pannuun valkoviiniä. Kiehauta ja tarjoile glaseerattujen sipuleiden kanssa.
  2. Valmista sipulit:

    Kuori sipulit. Laita ne kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna kunnes sokeri rupeaa paahtumaan. Kuullota sipuleita hetki sokerissa. Lisää portviini, lihaliemi ja pari oksaa timjamia. Anna kiehua kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta suolalla vielä tarvittaessa.

Kommentit

    Näytä lisää