Minipavlovat ja raparperi-ricottanyytit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Minipavlovat ja raparperi-ricottanyytit

26.5.2008 9:30

Ainekset

  • <b>Mini-pavlovat</b>

  • 4

    valkuaista

  • 1,5 dl

    tomusokeria

  • 1

    vaniljatangon siemenet

  • ruokaöljyä leivinpaperin voiteluun

  • <b>Päälle</b>

  • 1 prk

    maitorahkaa

  • 1 dl

    vanhanajan vaniljakastiketta

  • marjoja tai hedelmän paloja koristeeksi

  • <b>Raparperi-ricottanyytit</b>

  • 1 pkt

    filotaikinaa

  • 50 g

    sulatettua suolatonta voita

  • 2 rkl

    juoksevaa hunajaa

  • <b>Täyte</b>

  • 250 g

    ricottajuustoa

  • 250 g

    raparperia

  • 1 l

    mansikkaa

  • 2 dl

    hillosokeria

  • 1

    vaniljatanko

Valmistusohjeet

  1. <b>Mini-pavlovat</b> Kuumenna uuni 110 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki. Lisäile sokeria pikkuhiljaa ja jatka vatkaamista. Lisää lopuksi vielä vaniljatangon siemenet ja jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on kovaa ja siitä muodostuu teräviä piikkejä. Voitele leivinpaperi ruokaöljyllä. Nostele lusikalla vaahdosta pyöreitä tasaisia nokareita leivinpaperin päälle. Paista 110 asteessa tunti ja laske lämpötila 80 asteeseen. Jatka paistamista 2 tuntia. Laita uunin lämpö nollille mutta jätä marengit uuniin jälkilämpöön yöksi. Jätä uunin luukku rakosalleen, laita luukun väliin vaikka puukauha jotta luukku pysyy auki. Nosta marengit tarjolle. Sekoita maitorahka ja vaniljakastike ja pursota jäähtyneiden marenkien päälle vaahtoa ja koristele hedelmillä tai marjoilla. <b>Raparperi-ricottanyytit</b> Valmista täyte. Kuori ja pilko raparperi. Puhdista mansikat ja leikkaa ne neljään osaan. Laita kattilaan raparperipalat, mansikat, sokeri ja vaniljatanko. Anna kiehua noin 30 min kunnes raparperit ja mansikat ovat pehmeitä. Purkita hillo. Se on parasta vasta seuraavana päivänä, joten se kannattaa valmistaa etukäteen. Sulata filotaikina. Sekoita sulatettu voi ja hunaja keskenään. Levitä yksi kerros taikinaa pöydälle ja voitele se sulatetulla voi-hunajaseoksella. Taita levy ensi puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Leikka palasta kolme osaa. Sivele vielä vähän voihunaja seosta jokaisen osan pintaan. Nosta lusikalla nokare ricottajuustoa levyn päälle ja lusikallinen raparperi-mansikkahilloa. Nosta levyn kulmat ylös nyytiksi. Paista nyyttejä 200 asteessa noin 10 min. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit