Lohipiirakka

Lohipiirakka sopii myös juhliin suolaiseksi tarjottavaksi.

26.5.2008 9:39

Ainekset

  • <b>Taikina</b>

  • 250 g (5 dl)

    vehnäjauhoja

  • 125 g

    pehmeää voita

  • 1,5 dl

    vettä

  • ripaus suolaa

  • <b>Täyte</b>

  • 250 g

    kylmäsavulohta fileenä

  • 250 g

    tuoretta merilohta fileenä

  • 2

    sipulia

  • 2 dl

    kermaa

  • 2

    munaa

  • 2 rkl

    dijon-sinappia

  • 2-3 rkl

    tilliä

  • 2-3 rkl

    ruohosipulia

  • 2 tl

    currya

  • 100 g

    juustoraastetta

  • 50 g

    suolakurkkua

  • tarjolle vihreää salaattia ja ranskankermaa, johon sekoitettu yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Nypi sormilla voi ja jauhot, lisää suola ja 1,5 dl vettä. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä noin yksi tunti jääkaapissa.

  2. Silppua sipuli hienoksi ja paista kullankeltaiseksi. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja ja suikaloi. Yhdistä lohisuikaleet, sipulit, tilli ruohosipuli, kurkkukuutiot ja mausteet. Lisää muna- kermaseos.

  3. Kauli taikina ja nosta se paistovuokaan. Lisää lohitäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile salaatin ja kylmän ranskankermayrttikastikkeen kanssa. Resepti: Antti Vahtera

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit