Lohipiirakka

Lohipiirakka sopii myös juhliin suolaiseksi tarjottavaksi.

Ainekset

Taikina
250 g (5 dl)
vehnäjauhoja
125 g
pehmeää voita
1,5 dl
vettä
ripaus suolaa
Täyte
250 g
kylmäsavulohta fileenä
250 g
tuoretta merilohta fileenä
2
sipulia
2 dl
kermaa
2
munaa
2 rkl
dijon-sinappia
2-3 rkl
tilliä
2-3 rkl
ruohosipulia
2 tl
currya
100 g
juustoraastetta
50 g
suolakurkkua
tarjolle vihreää salaattia ja ranskankermaa, johon sekoitettu yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Nypi sormilla voi ja jauhot, lisää suola ja 1,5 dl vettä. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä noin yksi tunti jääkaapissa.
  2. Silppua sipuli hienoksi ja paista kullankeltaiseksi. Leikkaa lohifileestä ohuita siivuja ja suikaloi. Yhdistä lohisuikaleet, sipulit, tilli ruohosipuli, kurkkukuutiot ja mausteet. Lisää muna- kermaseos.
  3. Kauli taikina ja nosta se paistovuokaan. Lisää lohitäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile salaatin ja kylmän ranskankermayrttikastikkeen kanssa.

    Resepti: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää