Reseptit

Cocktailpalat kahdella täytteellä

Cocktailpalat savulohi- ja fetatäytteellä ovat hyviä tarjottavia erilaisiin juhliin.

Ainekset

1 pkt
voitaikinalevyjä
1
muna
1 rkl
unikonsiemeniä
Kylmäsavulohi-skagen
100 g
kylmäsavulohta
50 g
katkarapuja kuorittuna
1 dl
majoneesia
1 dl
tilliä hienonnettuna
1
keitetty muna
1
pieni punasipuli
suolaa
mustapippuria
Punaista pestoa ja fetajuustoa
1 pkt
fetajuustoa
10 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
ruukku basilikaa
3 rkl
parmesaanijuustoraastetta
1 dl
tomaattien säilytysöljyä
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa taikinapyörällä voitaikinalevystä 3*3cm levyisiä paloja ja asettele ne uunipellille. Voitele ne kauttaaltaan kananmunalla ja ripottele pintaan unikonsiemenet. Paista uunissa 220 asteessa 10 min ajan, kunnes ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten keskeltä halki puoleen väliin saakka. Valmista täytteet.
  2. Kylmäsavulohi-skagen
    Leikkaa lohi, katkaravut ja kuorittu kypsä kananmuna pienenpieneksi kuutioksi ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon majoneesi, tilli, hienonnettu punasipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja lusikoi pursotinpussiin. Täytä leikatut voitaikinapalat täytteellä ja koristele kauniisti.
  3. Punaista pestoa ja fetajuustoa
    Kuutioi fetajuusto pieniksi paloiksi. Hienonna kaikki aineet fetaa lukuunottamatta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lusikoi pestoa voitaikinapalojen sisälle ja nosta muutama fetakuutio sisälle. Koristele basilikan lehdellä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää