Ainekset
<b>Caesarsalaatti:</b>
600 g
romainesalaattia
100 g
kuorittuja rapuja
4
viipaletta paahtoleipää
25 g
parmesaanilastuja
Kastike:
1,5 dl
majoneesia
1 rkl
sardiinifileitä kuutioituna
1
valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl
parmesaania raastettuna
1 tl
dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
<b>Marinoidut mansikat:</b>
1 l
mansikoita
1,5 dl
sokeria
1,5 dl
vettä
4 cl
likööriä (esim. Cointreau)
1 pnt
minttua
Sabayon:
2 dl
kuohuviiniä
6
keltuaista
0,5 dl
sokeria
Valmistusohjeet
<b>Caesarsalaatti</b> Valmista ensiksi kastike. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet ja tarkista maku. Paahda leivät rapeiksi ja kuutioi pieniksi paloiksi. Revi huuhdeltu ja kuivattu salaatti kulhoon ja pyörittele kastike joukkoon. Leikkaa päälle juustolastuja ja nosta lopuksi ravut mukaan.
<b>Marinoidut mansikat</b> Kaada vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia, jolloin neste alkaa muuttua siirappimaiseksi. Lisää mintut ja likööri ja anna niiden maustaa lientä 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi huoneenlämpöiseksi ja kaada mansikoiden päälle. Anna mansikoiden maustua 15 minuuttia ja tarjoa kuohuviinisabayonen kera. Älä pidä mansikoita yli 30 minuuttia liemessä, koska ne alkavat helposti vetistyä.
<b>Sabayon</b> Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa. Lisää viiniä kattilaan ja kypsennä hiljalleen kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi. Resepit: Alex Nurmi