Caesarsalaatti, marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon

Caesarsalaatti sopii sellaisenaan syötäväksi tai lisäkkeeksi. Marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon kruunaavat aterian.

Ainekset

Caesarsalaatti:
600 g
romainesalaattia
100 g
kuorittuja rapuja
4
viipaletta paahtoleipää
25 g
parmesaanilastuja
Kastike:
1,5 dl
majoneesia
1 rkl
sardiinifileitä kuutioituna
1
valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl
parmesaania raastettuna
1 tl
dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Marinoidut mansikat:
1 l
mansikoita
1,5 dl
sokeria
1,5 dl
vettä
4 cl
likööriä (esim. Cointreau)
1 pnt
minttua
Sabayon:
2 dl
kuohuviiniä
6
keltuaista
0,5 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Caesarsalaatti
    Valmista ensiksi kastike. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet ja tarkista maku. Paahda leivät rapeiksi ja kuutioi pieniksi paloiksi. Revi huuhdeltu ja kuivattu salaatti kulhoon ja pyörittele kastike joukkoon. Leikkaa päälle juustolastuja ja nosta lopuksi ravut mukaan.
  2. Marinoidut mansikat
    Kaada vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia, jolloin neste alkaa muuttua siirappimaiseksi. Lisää mintut ja likööri ja anna niiden maustaa lientä 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi huoneenlämpöiseksi ja kaada mansikoiden päälle. Anna mansikoiden maustua 15 minuuttia ja tarjoa kuohuviinisabayonen kera. Älä pidä mansikoita yli 30 minuuttia liemessä, koska ne alkavat helposti vetistyä.
  3. Sabayon
    Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa. Lisää viiniä kattilaan ja kypsennä hiljalleen kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi.

    Resepit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää