Caesarsalaatti, marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon

Caesarsalaatti sopii sellaisenaan syötäväksi tai lisäkkeeksi. Marinoidut marjat ja kuohuviinisabayon kruunaavat aterian.

26.5.2008 9:58

Ainekset

  • <b>Caesarsalaatti:</b>

  • 600 g

    romainesalaattia

  • 100 g

    kuorittuja rapuja

  • 4

    viipaletta paahtoleipää

  • 25 g

    parmesaanilastuja

  • Kastike:

  • 1,5 dl

    majoneesia

  • 1 rkl

    sardiinifileitä kuutioituna

  • 1

    valkosipulinkynsi raastettuna

  • 2 rkl

    parmesaania raastettuna

  • 1 tl

    dijon-sinappia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Marinoidut mansikat:</b>

  • 1 l

    mansikoita

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 1,5 dl

    vettä

  • 4 cl

    likööriä (esim. Cointreau)

  • 1 pnt

    minttua

  • Sabayon:

  • 2 dl

    kuohuviiniä

  • 6

    keltuaista

  • 0,5 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Caesarsalaatti</b> Valmista ensiksi kastike. Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet ja tarkista maku. Paahda leivät rapeiksi ja kuutioi pieniksi paloiksi. Revi huuhdeltu ja kuivattu salaatti kulhoon ja pyörittele kastike joukkoon. Leikkaa päälle juustolastuja ja nosta lopuksi ravut mukaan.

  2. <b>Marinoidut mansikat</b> Kaada vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia, jolloin neste alkaa muuttua siirappimaiseksi. Lisää mintut ja likööri ja anna niiden maustaa lientä 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi huoneenlämpöiseksi ja kaada mansikoiden päälle. Anna mansikoiden maustua 15 minuuttia ja tarjoa kuohuviinisabayonen kera. Älä pidä mansikoita yli 30 minuuttia liemessä, koska ne alkavat helposti vetistyä.

  3. <b>Sabayon</b> Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa. Lisää viiniä kattilaan ja kypsennä hiljalleen kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi. Resepit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit