Suklaa-samppanjakakku

Suklaa-samppanjakakku on näyttävä juhlatarjottava.

Ainekset

Suklaa-samppanjakakku
Pohja
250 g
suklaarusinoita
100 g
suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä
50 g
voita sulatettuna
Suklaatäyte
200 g
tummaa suklaata
2
valkuaista
2 dl
kuohukermaa
3
liivatelehteä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2
keltuaista
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
Samppanjatäyte
3
liivatelehteä
2
valkuaista
1 dl
sokeria
3 dl
kuohukermaa
2 dl
samppanjaa

Valmistusohjeet

  1. Pohja
    Tee pohja monitoimikoneella. Hienonna rusinat ja pähkinät tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon voisula ja painele muruseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle.
  2. Suklaatäyte
    Sulata täytteen suklaa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma pehmeäksi. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

    Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon keltuaiset ja sokerit. Sekoita juustoseokseen suklaasula sekä kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti nostellen.

    Liuota kuiviksi puristellut liivatteet vesitilkkaan ja lisää suklaatäytteeseen. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin tunti.
  3. Samppanjatäyte
    Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahtoon sokeri pikku hiljaa edelleen vatkaten. Vaahdota myös kerma.

    Liuota liivatteet kuumaan samppanjatilkkaan ja kaada sekaan loppusamppanja. Nostele haaleaan samppanjaliemeen vielä valkuais- ja kermavaahdot ja sekoita hyvin. Kaada seos hyytyneen suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä vielä.

    Resepti: Matleena Lahti

Kommentit

    Näytä lisää