Suklaa-samppanjakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaa-samppanjakakku

Suklaa-samppanjakakku on näyttävä juhlatarjottava.

28.5.2008 12:38

Ainekset

  • <b>Suklaa-samppanjakakku</b>

  • <b>Pohja</b>

  • 250 g

    suklaarusinoita

  • 100 g

    suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • <b>Suklaatäyte</b>

  • 200 g

    tummaa suklaata

  • 2

    valkuaista

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 3

    liivatelehteä

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2

    keltuaista

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1 dl

    sokeria

  • <b>Samppanjatäyte</b>

  • 3

    liivatelehteä

  • 2

    valkuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 3 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    samppanjaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Pohja</b> Tee pohja monitoimikoneella. Hienonna rusinat ja pähkinät tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon voisula ja painele muruseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle.

  2. <b>Suklaatäyte</b> Sulata täytteen suklaa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma pehmeäksi. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon keltuaiset ja sokerit. Sekoita juustoseokseen suklaasula sekä kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti nostellen. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet vesitilkkaan ja lisää suklaatäytteeseen. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin tunti.

  3. <b>Samppanjatäyte</b> Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahtoon sokeri pikku hiljaa edelleen vatkaten. Vaahdota myös kerma. Liuota liivatteet kuumaan samppanjatilkkaan ja kaada sekaan loppusamppanja. Nostele haaleaan samppanjaliemeen vielä valkuais- ja kermavaahdot ja sekoita hyvin. Kaada seos hyytyneen suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä vielä. Resepti: Matleena Lahti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit