Tryffelit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tryffelit

Nämä makoisat tryffelit kieritellään kookoshiutaleissa.

28.5.2008 12:40
Valmistusaika1 h + suklaan jäähdytysaika 2 h

Ainekset

  • Perustahna:

  • 400 g

    kookosrasvaa

  • 600 g

    laadukasta tummaa suklaata

  • 4 dl

    kuohukermaa

  • Kookostryffelit:

  • puolet perustahnasta

  • 2 dl

    kookoshiutaleita

  • 2 dl

    tummaa kaakaojauhetta

  • Kirsikkatryffelit:

  • 2 l

    kirsikoita

  • 1 dl

    kookoshiutaleita tai nonparelleja

Valmistusohjeet

  1. Sulata kookosrasva ja suklaa. Jäähdytä hyvin. Kaada jäähtyneeseen suklaasulaan kerma ja vaahdota. Jos suklaasula on kuumaa tai lämmintä se ei vaahtoa.

  2. Ota puolet tryffelitaikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 dl kookoshiutaleita. Nosta tahna pursotin pussiin ja pursota pieniä nokareita lautaselle ja nosta tryffelit jääkaappiin jähmettymään. Kierittele ne kaakaojauheessa juuri ennen tarjoilua.

  3. Upota loppuun tryffelitaikinasta tuoreita kirsikoita ja kieritä suklaa-kirsikka vielä kookoshiutaleissa ja nosta kylmään jähmettymään. Tryffelimassa on pehmeää ja liukasta, joten saattaa olla hankalaa saada sitä kirsikan ympärille, mutta auta sormin ja dippaa se heti kookokseen ja laita jääkaappiin niin onnistut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit