Reseptit

Haalea nizzansalaatti

Ainekset

Haalea nizzansalaatti
1 l
uusia perunoita
1
rapea salaatti
2
avokadoa
10-12
miniluumutomaattia
1 prk
anjovista
1 dl
oliiviöljyä
0,5
sitruunan mehu
1 dl
basilikan lehtiä
valkopippuria myllystä
Maldon -suolaa
(lisäksi esim. katkarapuja, meriravun pyrstöjä)
Uudet perunat
uusia perunoita
alle 20 g/rkl karkeaa suolaa/ 1 l vettä
tillinvarsia

Valmistusohjeet

  1. Haalea nizzansalaatti
    Keitä perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita sekoitusastiaan. Lisää sekaan puhdistettu, revitty salaatti. Leikkaa avocadot kahtia, poista kivi ja koverra lusikalla siististi sisus kokonaisena. Leikka avocadon puolikkaat veneiksi ja pyörittele sitruunan mehussa. Puolita tomaatit ja lämmitä ne kattilassa oliiviöljyn kanssa kuumiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, annostele lautasille ja asettele anjovisfileet päälle. Lisää salaattiin halutessasi myös äyriäisiä.
    Uudet perunat
    Pese perunat hyvin, jos kuori ei lähde käsin hankaamalla pois, käytä juuresharjaa tai raavi pöytäveitsellä. Uusien perunoiden pitää loistaa hohtavan vaaleina pöydässä. Laita perunat astiaan ja peitä raikkaalla vedellä. Mittaa ruokalusikallinen, alle 20 g, karkeaa suolaa vesilitraa kohti. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää reilusti tillin varsia ja perunat. Keitä kevyesti poreillen kunnes perunat ovat lähes kypsiä (kokeile hammastikulla, terävän pikkuveitsen kärjellä tms.). Kaada vesi pois. Anna höyryjen myös tasaantua. Laita muutama arkki talouspaperia perunoiden päälle ja sulje kansi. Perunat kypsyvät lopullisesti ja ovat juuri parhaimmillaan tarjottavaksi. Tämä tapa pitää perunat ryhdissä myös pienen odottamisen ajan.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää